*Kvht. Altistus todettu oiretestillä. Toimenpiteet, saadaksemme puhtaan sisäilman.


Tämä sivu on paivitetty 24. kesäkuu 2011.


Eri kosteusvaurio homeet tuottavat epäpuhtauksia(toksiinia), jotka purkautuessaan lattian rajasta huoneilmaan aiheuttavat terveyshaitan, tai vakavan terveyshaitan. Ensimmäisenä vaaravyöhykkeessä ovat lapset ja kotieläimet koska he ovat lähinnä lattiaa missä epäpuhtauksia on eniten! Ensiapu tilanteeseen. Saadaksemme terveellisen sisäilman:

1. Meidän on tehtävä muutoksia ilmanvaihtoon. Yleis ohje, koska toteutus on tapauskohtainen: Huoneisiin puhalletaan(=ylipaine) raitis/lämmitetty, tarvittaessa suodatettu ilma lattian rajasta kanavoiden siten että ilma tuodaan joka huoneeseen +18 C-astetta lämpöisenä. Ilmaa ei saa missään nimessä tuoda huoneisiin kylmänä! Ilman poistoaukot on sijoitettava tulopuolen vastakkaiselle seinälle katon rajaan, huomioiden että sekä tuloilma aukkojen että poistoilma aukkojen on löydyttävä joka huoneesta. Poistuvasta jäteilmasta otetaan lämpö tuloilmaan lämmönvaihtimella. Jäteilmaa ei saa palauttaa fyysisesti osaksikaan takaisin huoneilmaan, esimerkiksi pyöriväkennoiset ilmanvaihtokoneet ovat kiellettyjen listalla. Edellä kuvattu on ensiapu tähän vaikeaan kosteusvaurio homeiden aiheuttamaan terveysriskiin jolla varmistetaan puhdas hengitys ilma, mutta se soveltuu myöskin kokopullo tekniikalla tehtyyn rakennukseen kuivien tilojen osalta. Itse vaurioituneet rakenteet on uusittava tapauskohtaisesti noudattaen homeisten rakenteiden purkamisessa samoja suojaohjeita kuin asbestia sisältävien rakenteiden purkamisessa.
Vauriokohtien purkaminen ja uusiminen aiheuttaa niin suuren terveyshaitan, että tiloissa oleskelevien on lähdettävä aina(!) evakkoon korjauksen ajaksi! Ota edellinen neuvo vakavasti, sillä sisäilman itiö- ja toksiini-pitoisuus saattaa herkästi satakertaistua, silloin kun kosteusvaurio homeisia rakenteita avataan!
Tai;
2. Meidän on poistettava hengitys ilmasta kaikki epäpuhtaudet, toksiinit, pöly, jne.
Osta ilmanpuhdistin, jossa on:
a- Karkeasuodatin, joka on imuroitava,
b- Sähkösuodatin, joka on pestävä,
c- Aktiivihiilisuodatin, joka on ainoa suodatin jolla voidaan poistaa homeiden toksiini(myrkky) hengitys ilmasta, joka on vaihdettava uuteen kun kyllästyy.
Tällaisten ilmanpuhdistimien hankintahinnat alkavat noin 300,00-eurosta ja aktiivihiilisuodattimien hinnat ovat noin 20,00-eurosta ylöspäin. Ja aktiivihiilisuodattimien vaihtoväli on noin 2-kuukautta, eli aika hinnakkaat käyttökustannukset.


Aktiivihiili-suodattimia valmistavien tehtaiden on huomioitava tämä:

Aktiivihiili-suodatin on pakattava diffuusiosuojattuun(=kaasua läpäisemätön!) pakettiin, syystä, että:
– Diffuusiosuojaamattomassa(=kaasua läpäisevä) paketissa oleva aktiivihiili-suodatin ”imee itseensä” KosteusVaurioHomeiden-Toksiinin jo kvht-saastuneessa varastossa ja kvht-saastuneissa välivarastoissa. Ja menee pilalle jo ennenkuin asiakas aktiivihiili-suodattimen saa!
Ottakaa tämä neuvo vakavasti, koska saan jatkuvasti yhteydenottoja tästä ongelmasta!


Olet tässä:
Kvht. Altistus todettu oiretestillä. Toimenpiteet, saadaksemme puhtaan sisäilman.

Ylös Hakemisto