*Höty-lihomisen tietoisku!


*Höty-lihomisen tietoisku!
Tämä sivu on julkaistu 27 elokuu 2013.
Tämä sivu on päivitetty 08. kesäkuu 2020.


A. Tyydyttyneen rasvan puute aiheuttaa vääristyneen ”lihon koko ajan”-tunteen ja silti on koko ajan nälkä!

*Esimerkki:
– Ikä=13v. Pituus=1,60m. Paino=60kg. Haluaa laihtua, koska tuntee olevansa lihava, kun aiemmin oli sama paino ja pituus, mutta samat vaatteet eivät mahdu enää päälle?!
Tällä hetkellä Painoindeksi(BMI)=22 ja ravinnon saanti=1800KiloKaloria, joten ei pidä edes yrittää laihtua, vaan kiinteytyä, koska minimi energian saanti=1620KiloKaloria/vrk!
Kasvu-iässä yllä olevilla tiedoilla paino pitäisi olla vähintään 67kg, jolloin BMI=25 ja ravinnon saanti=2010KiloKaloria/vrk!

*Miksi nuo vääristyneet tunteet tulee? *Silloin on kyse tästä:
– Kun syö ns. virallisten-saantisuosituksien mukaan, jolloin elimistö Ei saa Rasvaa/Tyydyttynyttä-rasvaa riittävästi, jonka vuoksi tuntee olevansa lihava, vaikka on nälkä.
Kun todellisuudessa=”Höty-lihava” tyydyttyneen rasvan puutteen takia, jolloin vartalo-tilavuus(=koko) suurenee ja vaatteiden koko jää pieneksi.
Tässä selventävä vertaus: 100g kiinteää kumilevyä ja 100g pesusientä. Mikä ero? Toinen on kiinteä-koostumus ja toinen on ”höty”-koostumus.
Eli yksinkertaistettuna: ”Höty”kudoksista puuttuu kudosten Kiinteys!
Tyydyttyneen rasvan >>puuttumisen(!) vaikutus ”höty”lihomiseen=50%! (AB=50%)!
*)Kun katsot Tv.stä seuraavan kerran mm. Amerikkalaisia ”michelin”miehiä, joiden vartalo-tilavuus(=koko) on kaksinkertainen normaali-vartaloon verrattuna, niin ymmärrät mistä on kyse!
– Toki Amerikastakin löytyy normaali-kokoisia ihmisiäkin jotka ymmärtävät käyttää tyydyttynyttä rasvaa.

Koosta ravinnonsaantisi noin:
1/3-Rasvaa, josta Pitää olla tyydyttynyttä-rasvaa 25%-50% Kokonais-rasvasta+
1/3-Proteiinia+
1/3-Hiilihydraatteja.

B. Kun rupeat käyttämään rasvaisia lehmän maito- ja hapanmaito-tuotteita ja voita, niin huomaat taas elimistön vääristyneen tunteen:
– Sinulla on tunne että ”lihot”, mutta kun nouset vaa’alle niin huomaat että painosi putoaa-Joten älä usko tuohon tunteeseen, vaan punnitse vaa’alla itsesi!
Edellämainittu johtuu kiinteytymisestä!
P.S. Elimistön vääristyneet-tunteet tulevat sen voimakkaammin mitä kauemmin olet välttänyt Rasvaa/Tyydyttynyttä-rasvaa!


Tämän sivun ohjeistus liittyy – Mhb-Laihduta itseäsi turvallisesti tyydyttyneellä-maitorasvalla(=oikein)sekä Lihota itseasi turvallisesti tyydyttyneellä-maitorasvalla(=oikein) Mitä, lue ja ylläty!.
Klikkaa tätä tekstiä niin sivu avautuu uuteen ikkunaan tai uuteen välilehteen.


Olet tässä:
Höty-lihomisen tietoisku!

Ylös Hakemisto